Minuman Sedap Dan Mujarab.

Soalan lazim mengenai produk Delima Plus GSC (formulasi AlHadi)

 1. Mengapa perlu anda mengambil produk delima plus GSC sedangkan mengambil vitamin pun sihat?

  Didalam delima dan grape seed@ anggur merah bukan sahaja mengandungi vitamin dan mineral yang seimbang malah mempunyai kandungan antioksidan yang cukup poten berbanding dengan vitamin, dan ianya digabungkan dengan kolostrum untuk menguatkan daya tahan (faktur imun) dan meningkatkan proses penyembuhan (faktur tumbesaran) dimana tidak ada pada vitamin.

 2. Adakah ianya halal?

  Sudah tentu ianya halal, mempunyai sijil halal, diusaha dan dikeluarkan oleh syarikat bumiputra Islam.

 3. Adakah mempunyai kesan sampingan?

  Ianya minuman, tiada kesan sampingan.

 4. Berapa banyak dan sampai bila boleh minum untuk dapatkan faedah daripadanya?

  Memadai dengan sekali sehari untuk tingkatkan kesihatan dan kita boleh amalkan sampai bila-bila. Bagi yang mengalami masaalah kesihatan daripada penyakit kronik dan sebagainya disyorkan mengambilnya 2 kali sehari.

 5. Adakah ianya boleh diminum pada kanak-kanak dibawah umur satu tahun?

  Tidak digalakan kerana susu ibulah yang paling baik dan sesuai bagi kanak-kanak dibawah umur satu tahun.

 6. Adakah ubat tidak diperlukan lagi?

  Ubat sebagaimana yang disyorkan oleh doktor atau rawatan susulan daripada pihak hospital perlu diteruskan seperti biasa.

 7. Bolehkah Delima plus GSC bantu menurunkan berat badan dan bagaimana caranya?

  Boleh dengan cara terancang, amalkan 2 kali sehari pagi dan petang sebelum makan, setengah jam kemudian buatkan sedikit latihan untuk keluarkan peluh atau membakar lemak dan amalkannya beberapa minggu hingga bulan. Disamping itu jaga pemakanan harian dengan melebihkan sayur atau serat,buah-buahan,bijirin dan protin ikan, kurangkan karbohidrat dan jauhi daripada makanan yang berlemak dan makanan segera. Amalkan gaya hidup sihat dengan luangkan masa bersenam,tidak minum arak dan tidak merokok.

 8. Bagaimana Delima plus GSC boleh membantu didalam penyakit kronik seperti penyakit kanser, sindrom metabolik dan sebagainya?

  Sebaiknya kita mengamalkan minuman Delima plus GSC sebelum datangnya penyakit kerana ianya mampu melindungi badan daripada serangan penyakit atau mencegah daripada penyakit. Jika kita sudah dihinggapi penyakit sudah tentunya ianya bukan jalan yang mudah.Walau bagaimanapun ianya boleh membantu dengan memberikan tenaga,nutrisi yang cukup, mengurangkan tekanan oksidasi, mengurangkan komplikasi daripada penyakit, meningkat daya tahan dan meningkatkan proses penyembuhan.

 9. Apakah kesan jangka pendik dan kesan jangka panjang yang dapat dilihat daripada pengamal minuman Delima plus GSC?

  Kesan permulaan yang boleh didapati ialah ianya dapat memulihkan atau memberikan tenaga, menguatkan keupayaan dan stamina, bantu memulihkan gastrik ,sakit kepala ,stress, menyegarkan mata, badan dan minda. Kesan pertengahan seperti cepat memulihkan luka atau kecederaan daripada pembedahan, bersalin, berkhatan dsb. Bantu dalam proses penyembuhan penyakit,mengawal atur sistem metabolik badan dan dapat mengawal berat badan. Kesan jangka panjang merupakan kesan bonus iaitu mencegah daripada penyakit, bantu menyerlahkan keremajaan dan kehalusan kulit, memberikan bentuk badan yang ideal dan kelihatan lebih muda secara semulajadi.