Minuman Sedap Dan Mujarab.

Soalan lazim mengenai produk Cocoa Minda AlHadi (formulasi AlHadi)

 1. Mengapa perlu anda mengambil produk Cocoa Minda Alhadi sedangkan mengambil vitamin,kurma atau kismis pun boleh merangsang minda?

  Cocoa Minda AlHadi mengandungi dha yang merupakan kompenan paling penting untuk fungsi otak dan antioksidan unggul iaitu astaxantin untuk perlindungan daripada radikal bebas.Ianya berbeza, walau bagaimanapun Cocoa Minda Alhadi boleh diambil bersama dengan vitamin,kurma atau kismis.

 2. Adakah ianya halal?

  Sudah tentu ianya halal, mempunyai sijil halal, diusaha dan dikeluarkan oleh syarikat bumiputra Islam.

 3. Adakah mempunyai kesan sampingan?

  Ianya minuman, tiada kesan sampingan.

 4. Berapa banyak dan berapa lama perlu diambil untuk mendapatkan faedah daripadanya?

  Memadai dengan hanya sekali sehari untuk tingkatkan kesihatan minda dan boleh diambil sampai bila-bila. Adalah disyorkan diamalkan 2 kali sehari bagi orang dewasa dan pada warga tua.

 5. Adakah ianya boleh diminum pada kanak-kanak dibawah umur satu tahun?

  Tidak digalakan kerana susu ibulah yang paling baik dan sesuai bagi kanak-kanak dibawah umur satu tahun.

 6. Diperingkat mana paling baik untuk mengamalkan Cocoa Minda AlHadi?

  Daripada alam persekolahan hingga kepada pengajian tinggi.

 7. Adakah minuman Cocoa Minda AlHadi beri menafaat kepada orang tua?

  Ya,ianya sangat bermenafaat kepada orang tua bagi merangsang pemikiran, meningkatkan ingatan,melambat dan mencegah daripada penyakit Alzheimer atau penyakit nyayuk.

 8. Mengapa Coco diberi keutamaan tidak susu atau kolostrum didalam produk ini?

  Kebanyakan kanak-kanak suka kepada rasa coco dan ada yang tidak suka kepada rasa susu dan bila digabungkan dengan dha ia boleh menzahirkan rasa yang lebih sedap. Dha sebenarnya mempunyai rasa yang kurang menyenangkan. Minuman formulasi AlHadi sedap dan mujarab.

 9. Apakah kesan jangka pendik dan jangka panjang yang boleh dilihat daripada individu yang mengamalkan minuman Cocoa Minda AlHadi?

  Pada kesan awal ianya boleh memberi dan memulihkan tenaga, meningkatkan kekuatan dan stamina, meyegarkan mata, merangsang pemikiran.Kemudian dengan perlahan boleh meningkatkan fungsi pemikiran secara teratur,melindungi otak, jantung,hati dan menguatkan sistem daya tahan.